Vorming

Eerste Hulp/Helper

Eerste hulp is niet moeilijk. Met een paar technieken en een aantal tips kan je als snel een wereld van verschil maken voor een slachoffer. Iedereen kan bovendien eerste hulp leren.

Kleine en grote wonden, bloedingen, verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen, vergiftiging, hoofd-en wervelletsel en nog zoveel meer worden door het Rode Kruis aangeleerd.

Wil je graag een basiscursus volgen? Tal van afdelingen organiseren de cursus Eerste Hulp en Helper. Klik hier om een opleiding in je buurt te vinden. 

Half januari start een basiscursus in de provinciale zetel in Brugge. Meer info. 

 

Bedrijfsopleidingen

Het Rode Kruis heeft niet enkel eerstehulplessen aan de bevolking maar beschikt ook over een erkenning om opleidingen Bedrijfseerstehulp te geven aan bedrijven en organisaties. We bieden een aantal passende formules aan zoals opleidingen of bijscholingen. Men kan ook altijd opteren om een opleiding binnen het bedrijf te organiseren.

Via deze link kan je kiezen om zelf een opleiding te volgen of om er één te organiseren binnen jullie bedrijf.

Indien iets niet duidelijk is of je wenst nog bijkomende informatie kan je ons altijd contacteren op het nummer 015 44 34 84.

 

Hartveilig

Het project Harveilig wil de overlevingskansen van een slachtoffer bij een hartstilstand vergroten én wil de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking vergroten. Dit wordt gedaan door:

  • zoveel mogelijk automatisch externe defibrillatoren (AED's) te plaatsen in gemeenten, steden, bedrijven, scholen, organisaties en sportclubs;
  • zoveel mogelijk mensen te informeren en op te leiden in reanimatie en het gebruik van de AED.

Heb je interesse om uw stad, gemeente, organisatie,... hartveilig te maken of wil je extra informatie dan kan je hier terecht voor meer info.